COVID-19 revalidatie

Sinds 2020 is het voor ex-COVID 19 patiënten mogelijk om bij Fysio Fit Borne te revalideren na een corona-infectie. We merken dat patiënten over het algemeen sterk achteruit zijn gegaan in conditie, energie niveau en mogelijkheden om dagelijkse activiteiten thuis te kunnen combineren met bijvoorbeeld (fulltime) werken. Dit is voor deze patiënten vaak enorm frustrerend! Als fysiotherapeuten kunnen wij ons steentje bijdragen aan de oplossing van het probleem.

Wat goed is om te beseffen is dat de mate van infectie maar ook die van herstel per persoon erg verschilt. Sommigen hebben een langere tijd op de Intensive Care gelegen waarbij ze beademd moesten worden. Je kunt je voorstellen dat een tijdlang in een ziekenhuisbed liggen zonder enige vorm van activiteit ontzettend veel invloed heeft op de achteruitgang van de algehele belastbaarheid en conditie van met name het hart, longen en bloedvaten! Ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen maar wel flink ziek bent geweest van de COVID-19 infectie, is het verstandig om je lichaam en geest (weer) te trainen. Er kan sprake zijn van long COVID als je langer dan 12 weken na een positieve testuitslag nog altijd restklachten houdt.

Het is ontzettend belangrijk om deze mensen weer aan het bewegen te krijgen. Opbouwen van belastbaarheid, conditie en kracht staat daarbij centraal. Dat gaat gepaard met het herstellen van het energieniveau, waarbij het ook nodig kan zijn om een diëtiste in te schakelen om extra ondersteuning te verzorgen tijdens het revalidatieproces. Het kan namelijk zijn dat er anders lange termijneffecten ontstaan, zoals plaatje 3 aangeeft.

Leren-hoe-je-kunt-stoppen-met-roken              IMG_3339

 

Heb je (recentelijk) een COVID-19 infectie gehad en ondervind je daar nog altijd hinder van? Last van benauwdheid, vermoeidheid, kortademig zijn en weinig energie terwijl je dat normaal gesproken wel had? Kun je je maar moeilijk concentreren en sta je niet stevig op je benen? Dan kun je bij Fysio Fit Borne terecht voor specifieke op maat gemaakte training! Wij zijn geschoold in het begeleiden en revalideren van COVID-19 patiënten. Sommige ex-COVID patiënten houden lichamelijke en psychische klachten na een infectie. Hieronder zie je de meest voorkomende klachten die voor kunnen komen in de periode na een corona-infectie.

 

F2.large                      IMG_3341

De corona-revalidatie bij Fysio Fit Borne wordt vergoed uit de basisverzekering en kent een maximaal aantal behandelingen. Je kunt hier gebruik van maken indien je een verwijzing van je arts/specialist hebt gezien de ernst van de situatie. Vraag ons voor meer informatie want er zijn nog een aantal extra criteria aan deze vergoeding verbonden.