Medical Taping

Als aanvulling op de behandeling kan het zijn dat er gebruik gemaakt wordt van elastische tape. Deze tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werkingheeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Deze tape werkt 24 uur en heeft vele toepassingsmogelijkheden. Zo kan de tape ook aangebracht worden ter ondersteuning van een gewricht na verzwikking, houdingscorrectie, om spierspanning te beïnvloeden ter activatie of ter ontspanning en voor het verbeteren van circulatie bij zwelling en bloeduitstortingen.

Deze tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleur zegt echter niets over de werking, maar is afhankelijk van de voorkeur van de cliënt. De tape kan dagen achtereen gedragen worden en is waterresistent. Gewoon douchen en/of zwemmen is mogelijk.

Voor een optimale werking van elastische tape is het van groot belang dat de tape op de juiste wijze wordt aangebracht. Mede gezien het feit dat deze tapemethode fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken is goede scholing hierin belangrijk.