Webmastertaken

Zoals je in het verleden gemerkt zult hebben vergt het zelf kunnen aanpassen van een website altijd wat oefening. Dat is helaas bij deze website vast niet anders. Ik heb er bij de bouw van de website zoveel mogelijk aan gedaan om het aantal onhandigheidjes zo klein mogelijk te maken en bovendien deze handleiding zo duidelijk mogelijk te maken maar realiseer me dat ik hier vast niet 100% in geslaagd ben. Heb je vragen dan kun je mij het beste een printscreen mailen zodat ik direct zie wat er aan de hand is.

Inhoudsopgave

Teksten aanpassen van een pagina

Je opent nu de Oxygen editor, die opent wat langzamer in een browser die gebruik maakt van “Chromium”, dat zijn, o.a Chrome, Safari en Edge. In Firefox gaat het sneller.

Introteksten

Titel van een pagina aanpassen

Gaat hetzelfde als introtekst aanpassen; klik op de titel en typ de letters.

Overige tekst

Hier heb je net wat meer mogelijkheden om de tekst op te maken.

Een webmaster kan pagina's niet helemaal naar eigen inzicht aanpassen en aanvullen

Het aantal mogelijkheden van een webmaster login is uiteraard aanzienlijk kleiner dan de mogelijkheden die ik heb met mijn eigen login, daardoor zal het een stuk overzichtelijker zijn, minder knoppen, maar heb je dus ook minder mogelijkheden. Meer mogelijkheden raad ik niet aan want dan zou ik deze handleiding flink moeten aanvullen, terwijl een handleiding doorgaans niet/slecht gelezen wordt en ook zou de handleiding wel (goed) gelezen worden, dan is het nog maar de vraag of ik daarin de boel duidelijk uitgelegd heb.

Ga er bij elke wijziging die je aanbrengt van uit dat je iets niet goed gedaan hebt, dus check op de voorkant van de website of de wijziging inderdaad doorgevoerd is, op de manier zoals je bedoeld had.

Waarom de webmaster helaas/gelukkig niet zelf vanalles kan toevoegen aan een pagina

Hiermee voorkomen we dat er delen van pagina's gaan ontstaan waarvan de webmaster misschien zelf niet ziet dat ze (op bepaalde beeldschermen) niet goed werken, kolommen moeten bijvoorbeeld wel onder elkaar komen vanaf een bepaalde beeldscherm breedte. Dus de minst slechte optie is om voor dat soort werkzaamheden mij in te schakelen. Mocht je ooit 'ns een nieuwe pagina, of een nieuw gedeelte nodig zijn dan kan ik die voor je klaarzetten, de teksten/afbeeldingen daarop kun je dan desgewenst weer zelf aanpassen.
Tijdens webmastertraining hebben we afgesproken: Mocht jij na een tijdje, wanneer je goed uit de voeten kunt met de huidige rechten, een keertje wat meer rechten willen hebben dan regel ik dat. 

Wat er dan precies wel kan

De bestaande, voor de webmaster zichtbare elementen, aanpassen. Dat zijn paragraaf koppen, teksten en afbeeldingen.

Afbeelding vervangen

Foto's uploaden (Hoe voorkom je een bestandsgrootte van 1 MB of nog veel meer..)

Foto’s mogen niet te zwaar zijn, dat is onder 200 kB, 1 MB is echt veel te veel. Gebruik een programma om foto’s te verkleinen (1600 px breed is meer dan voldoende voor een afbeelding achter de pagina titel, en voor een personeelslid of afbeelding op een pagina 600px breed) en te comprimeren; bij een kwaliteit van 70% wordt de foto echt nog niet wazig. Dit doe je om te voorkomen dat we geen backups meer kunnen maken, dat de laadtijd van de website flink omhoog schiet, de site slecht bruikbaar wordt en dat (daardoor) de vindbaarheid achteruit holt.

Ga naar https://squoosh.app/ en doe daar bijvoorbeeld dezelfde instellingen als je op de afbeelding hieronder ziet, zoals je ziet is een verkleining met 72% prima haalbaar.

(Alternatieven: Weet je de comprimeer functie niet te vinden in de software die je gebruikt ga dan bijvoorbeeld naar https://imagecompressor.com/nl/ of https://riot-optimizer.com/. Zelf gebruik ik de tool in mijn Affinity Photo software.)

Header afbeelding van een pagina

Een afbeelding op een pagina aanpassen

Een teamlid aanpassen

Een vergoeding (tarief) aanpassen

Werkt op dezelfde manier als teamlid aanpassen.

Openingstijden aanpassen

Openingstijden op de contactpagina

Je past je contactpagina aan, vergeet je Google Mijn Bedrijf niet want ook daar staan je openingstijden in, https://www.google.com/intl/nl_nl/business/.

Openingstijden in de footer van de site

Ik pas het aan in het template, kun je zelf niet bij.

Openingstijden in Local SEO

Ik pas het aan in jullie Rankmath instellingen, kun je zelf niet bij.

Nieuw wachtwoord instellen

Openingstijden

cONTACT

Locatie Borne

Neem contact op

fysiofitborne.nl is ontworpen en ontwikkeld door Webdegelijk.

Fysio Fit Borne is aangesloten bij

arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram