Manuele therapie

Manuele therapie is bij uitstek geschikt voor het behandelen van wervelkolom- en gewrichtsgerelateerde klachten.
De fysiotherapeuten van Fysio Fit Borne hebben naast de specialisatie Master Sportfysiotherapie tevens de specialisatie Master Manuele Therapie. Als manueel therapeuten hebben wij extra kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van aandoeningen van het totale lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is een manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten gedetailleerd te beoordelen.

Doel

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt een manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wat houdt dit in?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die wij behandelen:

  1. hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  2. nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  3. lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  4. hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  5. duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  6. kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  7. heupklachten.

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe de specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Intake: snel duidelijkheid

Na een eerste screening bestaat de eerste afspraak uit twee onderdelen; een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over de klachten, bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut je houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. In overleg wordt er besloten of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de manueel therapeut een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg!

cONTACT

Openingstijden

cONTACT

Locatie Borne

Neem contact op

Contact footer

fysiofitborne.nl is ontworpen en ontwikkeld door Webdegelijk.

Fysio Fit Borne is aangesloten bij

arrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram